пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

Чудові натюрморти Джанет Фіш, які дарують позитивний настрій.

   Джанет Фіш - сучасна американська художниця, яка народилась в Бостоні. Її картини написані яскравими і насиченими тонами, виконані маслом і пастеллю. Основна тема - це живопис скляних предметів, фруктів і квітів, які вона віртуозно пише з їх відзеркаленням і світлом, користуючись різноманітною палітрою, вміло передає реалістичність предметів.
   Перша персональна виставка Janet Fish відбулася в 1967 році. Відтоді художницею написано дуже багато картин, на численних виставках вони отримали безліч нагород і премій.

   Роботи художниці знаходяться в музеї образотворчих мистецтв Метрополітен, в музеї американського мистецтва Вітні, Нью-Йорку, Інституті мистецтв в Чикаго, штат Іллінойс; в Клівлендському музеї мистецтв, штат Огайо; в Далласькогиу музеї мистецтв, штат Техас, в Пенсільваньскій Академії витончених мистецтв і в приватних колекціях.

   


          
    



     


  
      



    

         










4 коментарі:

  1. Интересные картины, тем более что их автор наша современница, то есть человек, который в наше реальное время живёт и создает свои произведения. Творчество этой художницы может быть стимулом для учеников, мотивацией для дальнейшего развития своих творческих способностей.
    Учитель ИЗО, г.Санкт-Петербург, Столярчук Е.Н.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Елена рада,что вы тоже не остались равнодушными, спасибо за коментарии.

      Видалити
  2. Очень красивые натюрморты, - тонко, прозрачно...
    Мастеру настолько ярко удалось передать всю хрупкость предметов и игру света, что невозможно оторвать глаз.

    ВідповістиВидалити